På rätt väg med Talking Tools

När NERA nu är över så börjar intrycken sjunka in. En allmän pedagogisk konferens innebär ett brett utbud och en fingervisning om vart forskningen är på väg inom olika områden. Vi var många DiDiDi-representanter på plats och det innebar att vi hann besöka många sessioner. Det vi kan konstatera är att DiDiDi är på rätt väg. Vi håller oss till det pedagogiska mervärdet när det gäller de digitala resurserna. Vi vill både forska i det som sker i klassrummen och kring lärandet, samtidigt som vi är redo att utveckla nya metoder och teknik för att tillgodose behoven som lärare och elever har.

Talking Tools är vårt stolta flaggskepp och vi var de enda som lyfte fram telefonerna och upcodes under NERA. IKT sessionerna tydde på att forskningen har fokus ställt på pekplattor. Självklart har pekplattorna en viktig roll inom DiDiDi, men under NERA var vi glada över att kunna plocka fram telefonerna och visa på deras pedagogiska funktion i slöjdsalarna.

Tyvärr kan inte telefonerna hjälpa oss att navigera in i framtiden, men efter NERA så säger våra kartor att vi håller rätt kurs. Nu tar vi sikte på nya stränder och lämnar vackra Island bakom oss för denna gång. Takk og bless!

 

Charlotta Hilli är doktorand inom DiDiDi

 

Inlägget är baserat på kommentarer från övriga DiDiDi:are som deltog i NERA: Mia Porko-Hudd, Elisabet Backlund-Kärjenmäki, Mårten Björkgren och Marléne Johansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s